Vores medarbejdere skal kunne afprøve karrieremuligheder
Områdechef i Vejdirektoratet Helle Liocouras Nielsen mener, at det er vigtigt med intern mobilitet for at fastholde sine medarbejdere. Branchen er i konstant udvikling, og det er vigtigt, at man som medarbejder både er interesseret i og har mulighed for at prøve sig selv af i nye retninger.
Hos Vejdirektoratet arbejder vi hver dag for at skabe sammenhæng for de mange trafikanter, der benytter de danske statsveje. Samtidig med at vi vedligeholder statsvejene i Danmark, er vi i gang med en omfattende infrastrukturplan, hvor vi udvikler og udbygger statsvejene, sætter støjskærme op, etablerer ladeparker, anlægger cykelstier, udarbejder miljøkonsekvensvurderinger og meget mere.
Det giver en masse spændende projekter de næste mange år, og det gør også, at vi konstant leder efter nye dygtige kollegaer rundt om i hele landet.
Ligesom mange andre oplever vi lige nu, at der er en stor efterspørgsel på ingeniører, landinspektører, jurister og økonomer. Vi gør derfor alt, hvad vi kan, for at være en attraktiv arbejdsplads, som har fokus på kompetenceudvikling, fleksibilitet og et arbejdsliv i balance. Vi vil gerne være en god arbejdsplads, uanset hvilken livsfase man befinder sig i, og vi er stolte over, at vores medarbejdere har en gennemsnitlig anciennitet på ni år.
Skal have lov at teste karrieredrømme
Jeg tror, en af grundene til, at vi er gode til at fastholde medarbejdere i Vejdirektoratet, er, at vi tror på og praktiserer intern mobilitet. I Vejdirektoratet kan du have en lang karriere, men ikke nødvendigvis det samme sted i organisationen.
Det går ikke, at man ’holder’ på folk, eller tror, at medarbejderes ønsker og ambitioner forbliver konstante i løbet af hele deres karriere. Medarbejdere skal have lov til opnå og afprøve deres karrieredrømme, og jeg vil hellere have, at mine medarbejdere gør det i en anden afdeling i Vejdirektoratet end i en anden organisation.
Jeg startede selv i et andet sted i Vejdirektoratet som projekterende ingeniør, inden jeg blev fagprojektleder, og nu har jeg været områdechef i Mindre Anlæg i 11 år.
Søger medarbejdere der kan tage ansvar
Vejdirektoratet er bygherre, hvilket gør arbejdet med anlægsprojekter en del anderledes, end hvis man er rådgiver eller entreprenør. Vi skal altid være bevidste om det ansvar, vi har med at udvikle Danmarks infrastruktur med øje for borgerne, økonomien og det politiske bagland. Vi leder derfor i høj grad efter medarbejdere, som kan tage ansvar, formidle og som ikke mindst har lyst til at lære nyt.
Branchen – og verden – er i konstant udvikling, og det er vigtigt, at man som medarbejder er motiveret for at følge med. For eksempel fylder bæredygtighed og klima mere og mere for hvert år, og det er vigtigt, at vi kan omstille os og er nysgerrige på, hvilke muligheder det giver, fremfor kun at se på begrænsningerne. Uanset hvor meget erfaring man har med anlæg og drift af veje, så skal man altid kunne forholde sig til det nye, der sker omkring os.
Brancheerfaring er ikke et krav
Selvfølgelig er det en fordel, at man har erfaring fra branchen, når man søger job i Vejdirektoratet – vi er jo i høj grad en specialistorganisation. Men jeg har også ansat både projektledere og projektassistenter, som kommer fra helt andre brancher, hvor det vigtigste er, at man har stærke evner inden for projektledelse eller koordinering, at man er servicemindet, og at man har lyst til at lære nyt.
I Vejdirektoratet siger vi, at vi er ’sammen om Vejdirektoratet’, hvilket også betyder, at vi er sammen om den viden og erfaring, vi besidder. Mange af os er eksperter inden for hvert vores fag, men ingen kan eller skal vide det hele. Vi kan uden tvivl allermest sammen, og når vi kan trække på hinanden – og det er også til størst gavn for anlægsprojekterne.
Læs flere nyheder om at søge arbejde i byggebranchen